Dakisolatie voor nieuwe en bestaande daken

Het effect van dakisolatie laat zich snel voelen op uw energiefactuur!

Warme lucht stijgt en daardoor ontsnapt de meeste warmte in huis door het dak. Uw dak isoleren is dus zeker geen onverstandige zet.

Door de jarenlange energiebesparing verdient de investering voor dakisolatie zichzelf snel terug en ook de investeringskosten vallen best mee. Uw netbeheerder en mogelijk ook uw lokale gemeente reiken immers dakisolatiepremies uit die de kostprijs aanzienlijk drukken. Zeker wanneer u de isolatie door een erkend aannemer zoals Dakwerken Niemann uit Antwerpen laat plaatsen is dat het geval, want dan liggen de premies per vierkante meter bijna dubbel zo hoog.

Bovendien mag u op beide oren slapen, want wij geven 10 jaar garantie op al onze dakisolatiewerken.

Hoe we uw dak isoleren?

Isolatie voor platte daken

Er zijn verschillende technieken om platte daken te isoleren:

  • Nieuwe platte daken met houten timmer kunnen geïsoleerd worden met wol. Daarbij wordt een wolsoort tussen de dikke jufferbalken geplaatst. Aan de binnenzijde wordt hierbij, voor er plafond geplaatst wordt, ook een dampscherm geïnstalleerd om vocht en condens tegen de houden.

  • Op een bestaand plat dak met roofing kan eventueel ook isolatie met PIR of PUR platen worden verlijmd. Deze worden vervolgens aan de bovenzijde afgewerkt met 2 extra lagen roofing.

  • Er kan ook extra isolatie los bovenop de roofing of EPDM laag worden gelegd met wortelwerende doek en kiezelsteentjes.

Isolatie voor hellende daken

Ook schuine en hellende daken kunnen op verschillende manieren geïsoleerd worden:

  • Bij hellende daken met spanten timmer kan dikke rockwool isolatie tussen de dikke planken geplaatst worden. Deze isolatie wordt nadien voorzien van een vochtwerend dampscherm aan binnen- en buitenzijde. Dergelijke dakisolatie kan relatief snel geplaatst worden en de brede wolisolatie heeft een hoge isolatiewaarde wat snel de juiste Rd-waarde oplevert om in aanmerking te komen voor dakisolatiepremies.

  • Kepers zijn minder breed waardoor dikke wolisolatie niet geplaatst kan worden zonder aanpassingen aan het houtwerk. In dit geval kiezen we daarom eerder voor harde PUR of PIR isolatieplaten met nauw aansluitend tand- en groefsysteem. Deze PUR of PIR platen worden dan tussen de kepers geplaatst. Ook deze isolatie wordt afgewerkt met dampscherm en biedt een uitstekende isolatiewaarde. Dakisolatie met PIR of PUR platen zal het dak echter wel iets hoger liggen.

  • Sarking isolatie is de meest efficiënte vorm van dakisolatie voor schuine daken. Grote isolatieplaten worden aan de buitenzijde van het dakgebinte (bovenop de kepers) geplaatst. Hierbij kan een groot dakoppervlak in een minimum van tijd worden geïsoleerd. De platen sluiten bovendien perfect op elkaar aan waardoor koudebruggen maximaal vermeden worden en een optimale thermische isolatie gegarandeerd is. De dakbekleding wordt nadien terug bovenop de sarking isolatieplaten geplaatst. Sarking isolatie is een snelle en doeltreffende isolatietechniek voor nieuwe hellende daken, maar ook uitermate geschikt voor de isolatie van bestaande puntdaken!

Zolderisolatie

Ook een onafgewerkte zolderkamer isoleren aan de binnenzijde met rockwool of isolatieplaten is een optie en ook dergelijk isolatieproject kan u aan Dakwerken Niemann uit Antwerpen toevertrouwen.

Hoe zit het precies met die premies?

Laat u uw dak isoleren door onze vakmannen, dan assisteren we u graag bij de aanvraagformaliteiten en de bijhorende papierwinkel zodat u maximale tegemoetkomingen geniet zonder onnodige kopzorgen.

Graag een offerte?

Bent u klaar voor extra energiebesparing en wil u uw dak laten isoleren? Een berichtje volstaat om een vrijblijvende prijsofferte te ontvangen.