Herstelling plat dak 90-jaar oude woning!

lommaert 1  lommaert 2

Het plat dak van deze 90-jaar oude woning was tot op de draad versleten. In eerste instantie werd roofing en afval van het dak verwijderd waarna duidelijk werd dat het onderliggende houtwerk volledig rot was en vervangen moest worden.

 

bernaard 3  lommaert 4

 

De nieuwe jufferbalken lijnden we zodanig uit dat het water altijd netjes naar de waterafvoer loopt zodat stilstaand water op het dak tot het minimum beperkt blijft.

Daarna werd een dampscherm aangelegd om te voorkomen dat waterdamp uit de woning zelf de isolatie binnendringt.

 

lommaert 5  lommaert 6

 

Vervolgens werd een 10 cm dikke isolatielaag aangebracht waarna kon gestart worden met het branden van de eerste laag roofing. Zodra deze onderlaag gebrandlast is, kan een loden dakafvoer gestoken worden. Uiteindelijk wordt de sterk klevende sbs bovenlaag met leisteentjes gebrand.

 

lommaert 7  lommaert 8  lommaert 9

 

De opkanten van het dak werden in een eerder stadium al verhoogd in functie van de isolatie. Na het branden van de roofing werden ook de leien aangepast om het nieuwe hout te bedekken. Ook de schouw kreeg een nieuwe laag roofing om verdere verrotting te voorkomen.

 

 

Dit dak vormde vanwege de vergevorderde slijtage een serieuze uitdaging maar het resultaat mag er zijn en de bewoners zitten nu voor heel wat jaren terug droog!

 

Wat de klant zegt:

"Uiterst tevreden over de service en kwaliteit van Dakwerken Niemann, voor, tijdens en na de renovatie van het platte dak op mijn intussen reeds 90-jaar oude woning te Lier.

Tot op de naad versleten roofing, rotte steunbalken en ander houtwerk, niet ideale weersomstandigheden tot zelfs een wespennest kon Dakwerken Niemann er niet van weerhouden om op korte tijd en op professionele wijze de herstellingen uit te voeren.

Dit alles in een uitstekende en open verstandhouding én tegen een meer dan faire prijs. Klasse !

Twee maanden na de renovatie en verschillende hevige onweersbuien later kan ik met zekerheid bevestigen : ik zit kurkdroog !"

Lommaert, Lier

 

< Terug naar overzicht