renoveren en isoleren van gevel met eternit sidings.

 

De gevel van deze woning had een opfrisbeurt nodig. De eigenaar heeft hiervoor een haaigrijze siding gekozen van eternit die een warme sfeer geeft. Om ook de warmte beter binnen te houden heeft de eigenaar beslist om ons de gevel eerst te laten isoleren.

 

bosman 1bosman 2

 

Eerst werd er een omkasting gemaakt met kepers die de zelfde dikte heeft als de isolatie, zo raakt de isolatie net niet de grond en kan de isolatie mooi waterpas worden geplaatst. Op een vaste afstand en op elke hoek word een plank vastgezet met zware slagpluggen om de isolatie vast te houden en hierop kan dan ook de siding vastgevezen worden.

 

 bosman 3 bosman 4                                      

 

 Nadat we de hoek en raamprofielen hebben geplaatst konden we beginnen met het instaleren van de sidings. Deze worden eerst waterpas uitgelijnt voor het mooiste resultaat en de correcte overlapping. Tussen de naden word een sterke plastiek folie voorzien om een waterdicht geheel te krijgen.

 

 

 bosman 5bosman 7

    

 

Aangezien de gevel een heel deel vooruit is gekomen zal dit ook langs de bovenkant gedicht moeten worden, zo hebben wij in het begin stadium de oude dakrand verwijdert. Nu de gevel afgewerkt is kunnen we de bovenkant afdichten door 2 lagen roofing te branden en een aluminium dakrandprofiel te plaatsen.

 

 bosman 8bosman 9

 

De ramen nog een beetje afkitten met een grijze siliconen en de werf kan afgeleverd worden.

 

bosman 10bosman 11

 

 

Wat de klant zegt:

"De achtergevel laten isoleren en bekleden met sidings van Eternit. Afgewerkt tot in de perfectie, tot op de millimeter. Als ik nog dak- of gevelproblemen heb, slechts 1 naam:DAKWERKEN NIEMANN!"

 

Bosman, Schelle

 

< Terug naar overzicht