Grondige renovatie van de gevel en het platdak met de nodige isolatie.

 

 

               leien 1

                                                          

De familie Bervoets heeft onze firma gecontacteerd omdat ze met stevige lekken zaten in het platte dak. Het dak was nog maar 3 jaar geleden gerenoveerd door een firma die niet nauw zag op de kwaliteit van het werk. Met als gevolg nog meer afbreek kosten voor we aan een grondige renovatie konden beginnen. Eveneens heeft Mnr Bervoets ons gevraagd om de gevels ook aan te pakken en te isoleren zodat achterkant van de woning helemaal geisoleerd is en de muren beschermd.

 

leien 2leien 3leien 5

 

We beginnen steeds met een geimpregneerde keper omkasting die we waterpas vasthangen met slagpluggen, dan kunnen we overgaan met het plaatsen van de isolatie.

 

 

  leien 6 leien 11leien 20

 

 

Als de isolatie geplaatst is gaan we deze vastzetten met planken op een vaste afstand zodat de leien hierop geslagen kunnen worden.

De hoeken werken we later af met antraciet zwarte zink om in het geheel te passen.

 

 

leien 12leien 17leien 19leien 9

 

 

Nu de gevels klaar zijn kunnen we aan het platte dak beginnen. Alle lagen roofing zijn verwijdert om dat er teveel water onderzat. We hebben hier en daar een ook een rotte plank moeten vernieuwen. De opkanten van het dak zijn ook verhoogd om dat deze niet hoog genoeg waren om de isolatie van 10 cm te kunnen plaatsen.

 

platdak 1platdak 4platdak 2

 

 Als de voorbereidende werken klaar zijn kunnen we beginnen met het branden van het dampscherm deze laag is 3mm dik en met polyester versterkt. Het dampscherm dient om opstijgende dampen van binnes huis tegen te houden. Zo voorkomen we dat de nieuwe roofing blazen gaat vormen door lucht die ingesloten zit.

 

platdak 5

 

 Nu kunnen we de 10cm dikke PIR isolatie met brandlaag plaatsen en de onderlaag van 3mm dikte met polyestervezel branden.

 

platdak 6platdak 8platdak 7platdak 10

 

Als de onderlaag roofing gebrand is plaatsen we een steeds een nieuwe loden waterafvoer die tussen 2 lagen roofing vastgebrand word.

Op de foto hieronder wordt de 4mm dikke sbs bovenlaag met polyester versteviging en leislag geplaatst.

 

platdak 11platdak 12

 

 Afgewerkt resultaat.

 

 

 leien 28leien 23leien 29

 

 

 

Wat de klant zegt:

"Super tevreden met onze nieuwe gevel. Bjorn leverd uistekend werk voor de juiste prijs!"

 

Bervoets - Kontich

 

< Terug naar overzicht